2011. március 6., vasárnap

bolhapiac

Szombaton bolhapiacon voltunk! Ez az egyetlen itteni program, amit még otthonról kinéztünk egy hasznos weboldalon (Koreában élő külföldieké), minden hónap első szombatján tartják a város egy messzebbi részében, ezt is nemzetközinek ígérték.
Fel is kerekedtünk, nemcsak hasznos holmik, hanem esetleg kis angol társalgások meg külföldi arcok reményében. Már egész rutinosan metrózunk, jól átlátható a szövevényes hálózat (a fotók közt találtok róla képet), könnyű jegyet venni stb. És magát a helyszínt is könnyen megtaláltuk, egy irdatlan hosszú parkoló magas házak közt, ahol rengeteg ember sorjázik egymás mellett kis szőnyegnyi ezmegazzal. Igazából egyedül a nemzetközi voltáról nem tudtunk meggyőződni, mert kizárólag húzott szeműekkel találkoztunk - de persze simán lehet, hogy nem tudtuk megkülönböztetni a helyieket a kínaiaktól, vietnámiaktól stb. :)
Ugyan a vásár igen jelentős részét ruhák és cipők tették ki, azért szerencsére mi is fel tudtunk szerelkezni mindenféle áhított luxuscikkel, mint pl. kenyérpirító, vízforraló, tányérok, serpenyő, vasaló, kancsó, stb stb. Úgyhogy már szuper konyhai készleteink vannak!
A fenti kép az aznapi tízórainkat ábrázolja. Meglepően elfogadható ízű bogárleves. Hm, mit szóltok?
Mert ez a kis fióka nagyon lelkesen nyitogatta a csőrét, hogy kér még.

4 megjegyzés: